• Gratis cadeauservice
 • Gratis verzending vanaf €100*
 • Voor 16:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden

4,7

Joyce - 25 / Apr / 2024

Doneer jouw loyalty-punten aan het Ronald McDonald Huis Groningen

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni zet Joyce zich, samen met sporters en vrijwilligers, in voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit gaat ze doen tijdens de HomeSport Events. Een event dat volledig in het teken staat van sporten voor het goede doel. Draag je steentje bij en doneer jouw loyalty-punten deze periode aan het goede doel.

Doneer jouw loyalty-punten aan het Ronald McDonald Huis Groningen
Wijsneus blog

Update: 11 juni 2024

HomeSport Events komt steeds dichterbij. Op 29 en 30 juni is het dan ècht zo ver. En dankzij jullie ben ik weer een stapje dichterbij mijn gestelde doel, namelijk €33.333,33 euro ophalen voor het Ronald McDonald Huis Groningen. Een aantal van jullie heeft de gespaarde loyalty punten deze periode gedoneerd en we hebben daarmee een bedrag van €30,- euro opgehaald. Daar ben ik jullie ontzettend dankbaar voor. Dankjewel!

Wil je op de hoogte blijven? We delen al onze updates op de Instagram pagina @Maripaantoppers. Heb je deze optie helemaal gemist en wil je toch nog doneren? Dat kan nog steeds op mijn persoonlijke pagina.

Nogmaals dank!

Liefs,

Joyce

"Zieke kinderen voelen zich beter met hun ouders, broertjes en zusjes in de buurt. Ouders houden de zorg beter vol met een rustplek dicht bij hun zieke kind. Want als je hele wereld op de kop staat door ziekte of zorg, is als familie bij elkaar zijn het belangrijkst."

24 uur sporten voor het Ronald McDonald Kinderfonds

Een aantal maanden geleden mocht ik een bezoek brengen aan het Ronald McDonald Huis in Groningen. Je hoort verhalen om je heen, leeft mee met ouders en familie, en toch is het niet voor te stellen wat deze mensen mee moeten maken. Het blijft lastig om daar een beeld bij te vormen. Maar het bezoek aan het Huis heeft impact gemaakt. Het is moeilijk en verdrietig om te zien dat ouders vaak ver van huis zijn, omdat hun kindje in het Beatrix Kinderziekenhuis wordt behandeld en zij zelf niet uit Groningen of omgeving komen. Gelukkig kunnen zij dan verblijven in het Huis, wat op een paar minuten loopafstand van het ziekenhuis staat. Het is geweldig om te zien hoeveel vrijwilligers zich dagelijks inzetten om er voor deze families te zijn. Koken, wassen, schoonmaken, een praatje maken. Het zit ‘m in de kleine dingen. Maar helaas krijgen de Ronald McDonald Huizen geen overheidssubsidie en zijn ze volledig afhankelijk van sponsoren, donateurs en vrijwilligers. 

Daarom zet ik mij op zaterdag 29 en zondag 30 juni in voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit doe ik samen met sporters en vrijwilligers tijdens de HomeSport Events. Een evenement dat volledig in het teken staat van sporten voor het goede doel. Met drie teams van hardlopers, wandelaars en wielrenners, sporten we 24 uur achter elkaar, om zo veel mogelijk geld op te halen voor het Ronald McDonald Huis en daarmee ouders van zieke kinderen te kunnen helpen in deze bizar moeilijke tijden. 

In de verzilver periode Mei maken wij het mogelijk om te kiezen voor ‘loyalty punten doneren’. Daarmee draag jij een steentje bij aan dit prachtige doel en maak jij het mogelijk voor een gezin om te kunnen verblijven in dit bijzondere Thuis ver van huis. Help je mee?

Wat is het Ronald McDonald Huis?

Voor velen een bekend begrip, voor anderen (gelukkig) niet. Het Ronald McDonald Kinderfonds. Een ontzettend waardevolle organisatie die zich inzet voor gezinnen van zieke kinderen. Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er al meer dan 35 jaar voor dat ouders, broertjes en zusjes dicht bij hun zieke kindje, broertje of zusje kunnen zijn wanneer dat het hardst nodig is.

Maar omdat deze huizen geen overheidssubsidie krijgen, zijn zij volledig afhankelijk van vrijwilligers, sponsoren, partners en donateurs. Door ons samen in te zetten tijdens de HomeSportEvents, hopen wij zoveel mogelijk donaties op te halen voor het Ronald McDonald Huis Groningen. In dit huis kunnen families op loopafstand van het ziekenhuis verblijven, zodat zij dicht bij hun zieke kindje kunnen zijn. In deze huizen krijgen de gezinnen een eigen (slaap)kamer, is een gezamenlijke keuken, zijn ruimtes voor kinderen om te kunnen spelen of om familie en vrienden te kunnen ontvangen, en is er een "zwaairaam". Vanaf dit raam kunnen families zwaaien naar hun kindje dat in het Beatrix kinderziekenhuis wordt behandeld. 

Een overnachting in het Huis kost €75,- per nacht. Dankzij donaties is het mogelijk voor ouders om in het Huis te verblijven voor €15,- per nacht. Daarbij verschilt de duur van het verblijf per gezin en verblijven ouders soms 1 nacht, maar soms ook 9 maanden… De volledige opbrengst die wij met de drie teams ophalen, gaat naar het Ronald McDonald Huis in Groningen. 

Wat is HomeSport Events?

Op 29 en 30 juni 2024 vindt de dertiende editie van HomeSport Events plaats. Een evenement dat in het teken staat van sporten voor het goede doel: het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit jaar is het start- en eindpunt van alle drie de routes op Papendal in Arnhem. 500 kilometer fietsen (HomeRide), 240 kilometer hardlopen (HomeRun) of 120 kilometer wandelen (HomeWalk). 24 uur achter elkaar. Want zorgen voor zieke kinderen gaan ook 24 uur door. Dag en nacht.

Tijdens dit evenement ben ik aanwezig als begeleider van het team ‘Maripaan Hardloop Toppers’. Een team van 10 hardlopers. Samen leggen zij in 24 uur 240 kilometer af in estafettevorm. Als begeleider zorg ik ervoor dat de hardlopers elkaar op tijd kunnen “aflossen” op de eerst volgende checkpoint. Daarnaast breng ik voldoende eten en drinken mee om de sporters op tijd te kunnen voorzien van extra brandstof om de etappes te kunnen voltooien. Verder zorg ik voor zo veel mogelijk beeldmateriaal dat gedeeld kan worden op sociale media om donateurs, sponsoren, vrienden en familie op de hoogte te kunnen houden van de stand van zaken, leuke weetjes en de voortgang, voorafgaand aan, tijdens en na het evenement.

Waarom doe ik mee?

Familie dichtbij is ontzettend belangrijk, in het bijzonder in moeilijke tijden. Zelf ben ik een enorm familie-mens en kan ik me alleen maar proberen voor te stellen hoe het moet zijn voor gezinnen om in moeilijke omstandigheden ver weg van huis te zijn. Ver weg van je veilige haven en ver weg van alles wat bekend is. Onzeker over hoe lang deze nachtmerrie gaat duren en vol vragen over wat nog komen zal.

Door mee te doen aan de HomeSport Events draag ik een steentje bij aan dit mooie doel. Hierdoor blijft het mogelijk voor gezinnen om te kunnen verblijven in het Ronald McDonald Huis. Zo kunnen ouders in ieder geval dichtbij zijn. En samen, want ook broertjes en zusjes mogen in het Huis verblijven. Want zieke kinderen voelen zich beter met hun familie in de buurt. En ouders houden de zorg beter vol met een rustplek dicht bij hun zieke kind. "Want als je hele wereld op de kop staat door ziekte of zorg, is als familie bij elkaar zijn het belangrijkst." 

Samen met de drie teams staat ons streefbedrag op €99.999,99 euro. 100% van de opbrengst die we samen ophalen tijdens dit evenement, gaat naar het Ronald McDonald Huis in Groningen.

Help je ook mee?

De gehele maand mei is het mogelijk om jouw gespaarde loyalty-punten te doneren (in de winkel) aan dit prachtige doel.

Liever een losse donatie doen? Dat mag natuurlijk ook. Alle kleine beetjes helpen! 

Dankjewel! 

Liefs,

Joyce

 

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Top 5 cadeau's voor Vaderdag
  11 / Jun / 2024

  Joyce - 25 / Apr / 2024

  Top 5 cadeau's voor Vaderdag

 • Vijf redenen waarom het belangrijk is om je kindje een zonnebril op te zetten
  27 / May / 2024

  Joyce - 25 / Apr / 2024

  Vijf redenen waarom het belangrijk is om je kindje een zonnebril op te zetten

 • Redenen waarom Micro Step de Rolls-Royce onder de steps is
  27 / Apr / 2024

  Joyce - 25 / Apr / 2024

  Redenen waarom Micro Step de Rolls-Royce onder de steps is

 • Doneer jouw loyalty-punten aan het Ronald McDonald Huis Groningen
  25 / Apr / 2024

  Joyce - 25 / Apr / 2024

  Doneer jouw loyalty-punten aan het Ronald McDonald Huis Groningen

 • Collectie AW24
  22 / Apr / 2024

  Joyce - 25 / Apr / 2024

  Collectie AW24

 • Pop-up store Taljé by Anouk Yve
  06 / Mar / 2024

  Joyce - 25 / Apr / 2024

  Pop-up store Taljé by Anouk Yve

 • 5 tips voor het wassen van wollen baby- en kinderkleding
  02 / Jan / 2024

  Joyce - 25 / Apr / 2024

  5 tips voor het wassen van wollen baby- en kinderkleding

 • Top 5 cadeau's voor de feestdagen
  01 / Nov / 2023

  Joyce - 25 / Apr / 2024

  Top 5 cadeau's voor de feestdagen

 • Opening #Circus Wijsneus
  13 / Sep / 2023

  Joyce - 25 / Apr / 2024

  Opening #Circus Wijsneus

 • Drop dates AW23
  11 / Jul / 2023

  Joyce - 25 / Apr / 2024

  Drop dates AW23

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Wijsneus 9.7 / 10 - 300 Reviews @ Feedback Company
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »