• Gratis cadeauservice
  • Gratis verzending vanaf €100*
  • Voor 16:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden

4,7

Nanouk - 16 / Apr / 2024

Redenen waarom Micro Step de Rolls-Royce onder de steps is

Met de opening van de nieuwe winkel aan de Oude Boteringestraat hadden we eindelijk voldoende ruimte om de Micro Steps toe te voegen aan ons assortiment. Niet zelden noemen mensen het de Rolls-Royce onder de steps. Maar waarom een Micro Step en wat maakt deze anders dan andere merken? We nemen je mee en bespreken alle ins en outs!

Redenen waarom Micro Step de Rolls-Royce onder de steps is
Wijsneus blog

Waarom een Micro Step en wat zijn de voordelen?

Steps zijn sinds we ons kunnen herinneren een grote hit en dat is goed te begrijpen. Het is een fijne en speelse manier van bewegen en wordt door kindjes als prettig ervaren, gezien ze het gevoel krijgen dat ze zweven of surfen. Plezier en vrijheid staan voorop! Daarbij komt kijken dat de step een perfecte oefening is om het evenwicht te trainen, voordat ze bijvoorbeeld leren fietsen.

Voor kinderen is de Micro Step heel toegankelijk, doordat er nog een voet aan de grond kan worden gezet. Een step is een goede eerste manier een kind te laten bewegen en vertrouwen te krijgen met rijwielen, zonder dat dit als griezelig wordt ervaren. De Micro Step is één van de meest stabiele steps op de markt, doordat er bij de Mini en Maxi Micro steps wordt gewerkt met twee wielen aan de voorzijde en één aan de achterzijde. Wanneer het kind naar een bepaalde zijde leunt, ondersteunt de step de balans, coördinatie en motorische vaardigheden tijdens de rit.

Doordat de vering goed verdeeld is en de step zo licht als een veertje is, is er veel minder kans dat er een ongelukje ontstaat. Wanneer je kind een omhoogstaande stoeptegel tegemoet stept, hoeft het niet bang te zijn, gezien de Micro Step er met gemak overheen veert!

De Micro Step is ontwikkeld met de focus op innovatie en stedelijke mobiliteit. Doordat de steps verstelbaar, licht van gewicht en inklapbaar zijn, is ‘ie perfect om zo de bakfiets in te gooien. Nog een voordeel: de steps kunnen het gehele jaar gebruikt worden, zowel binnen als buiten. De wielen zijn transparant en laten geen zwarte strepen achter op de vloer. Best fijn voor jou als ouder ;-)

Nog een fijne bijkomstigheid voor ouders: het geluid. Of juist: geen geluid! Doordat de steps zijn voorzien van soft weels, is er geen gekletter en gestuiter vanaf de straatstenen te horen. Dit komt mede door het gerecyclede plastic van de banden en het lichte gewicht van de Micro Steps. De laatste eigenschap maakt ook dat de step moeiteloos meegenomen kan worden, zowel op een city trip, een zonvakantie als een dagje Groningen.

Vanaf welke leeftijd is de Micro Step geschikt en wat is het verschil tussen de Mini en Maxi Micro Step?

Om de juiste step te kiezen voor jouw kindje, is het belangrijk naar zijn of haar leeftijd te kijken. Het wordt aangeraden de Mini Micro Step te laten gebruiken vanaf 2 jaar en de Maxi Micro Step voor kinderen vanaf 5 jaar. De grootste verschillen:

  • De Mini is lichter dan de Maxi.
  • Het stuurmechanisme is afgestemd op het gewicht van kind. Bij de Mini is dat dus een lager gewicht dan de Maxi.
  • Het stuur van de Mini Micro Step is in de hoogte stand even hoog als het stuur van de Maxi Micro in de laagste stand.

Mini Micro Step

De Mini Micro Step is aan te raden vanaf 2 jaar tot 5 jaar. De Deluxe versie is wat betreft de stang in hoogte verstelbaar en groeit dus mee met je kind. Het is van belang dat de handvaten op navelhoogte staan. De siliconen letters op het dek zorgen voor extra grip.

Maxi Micro Step

Voor kinderen vanaf 5 jaar wordt Maxi Micro Step aangeraden. De Maxi is geschikt vanaf een minimaal gewicht van 18kg en lengte van 110cm. Het sterke onderstel is getest tot 70kg, de stang is krasbestendig en klikt binnen enkele seconden los.

Waarom kost het wat het kost?

Bij Micro Mobility wordt de focus constant gelegd op innovatie en verbetering. Alle onderdelen van de Micro Steps zijn ontworpen en geproduceerd in Zwitserland. De steps zijn sterk in kwaliteit en duurzaamheid en worden gefabriceerd met de hoogste ISO-gecertificeerde kwaliteitsstandaarden. Alle onderdelen kunnen ten alle tijden en tot tien jaar na productie worden vervangen en zijn los verkrijgbaar.

Wat is de functie van de accessoires van Micro Step?

De Micro Steps kunnen worden opgepimpt met verschillende accessoires, zoals vrolijke fietsbellen, mandjes en scootaheadz in de vorm van bijvoorbeeld een haai of eenhoorn. Met het laatste maak je niet alleen de blits in de straat, maar ben je ook beschermd voor je handen en tanden, doordat het fungeert als bumper.

Enthousiast geworden? Dat snappen wij! Kom gerust langs in de fysieke winkel van Wijsneus en laat je kind een proefritje maken. Je zult zien dat je kind zonder moeite stabiel en met vertrouwen weg stept en al gelijk niet meer zonder kan ;-)

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Doneer jouw loyalty-punten aan het Ronald McDonald Huis Groningen
    30 / Apr / 2024

    Nanouk - 16 / Apr / 2024

    Doneer jouw loyalty-punten aan het Ronald McDonald Huis Groningen

  • Redenen waarom Micro Step de Rolls-Royce onder de steps is
    16 / Apr / 2024

    Nanouk - 16 / Apr / 2024

    Redenen waarom Micro Step de Rolls-Royce onder de steps is

  • 5 tips voor het wassen van wollen baby- en kinderkleding
    02 / Jan / 2024

    Nanouk - 16 / Apr / 2024

    5 tips voor het wassen van wollen baby- en kinderkleding

  • Top 5 cadeau's voor de feestdagen
    01 / Nov / 2023

    Nanouk - 16 / Apr / 2024

    Top 5 cadeau's voor de feestdagen

  • Opening #Circus Wijsneus
    13 / Sep / 2023

    Nanouk - 16 / Apr / 2024

    Opening #Circus Wijsneus

  • Drop dates AW23
    11 / Jul / 2023

    Nanouk - 16 / Apr / 2024

    Drop dates AW23

  • Wijsneus gaat verhuizen
    26 / Apr / 2023

    Nanouk - 16 / Apr / 2024

    Wijsneus gaat verhuizen

  • Open einde speelgoed
    21 / Mar / 2023

    Nanouk - 16 / Apr / 2024

    Open einde speelgoed

  • Spelen met blokken
    21 / Nov / 2022

    Nanouk - 16 / Apr / 2024

    Spelen met blokken

  • Loose Parts Play - wat en waarom?
    01 / Sep / 2022

    Nanouk - 16 / Apr / 2024

    Loose Parts Play - wat en waarom?

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Wijsneus 9.7 / 10 - 300 Reviews @ Feedback Company
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »