• Gratis cadeauservice
  • Gratis verzending vanaf €100*
  • Voor 16:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden

4,7

Hanneke - 02 / Jan / 2024

5 tips voor het wassen van wollen baby- en kinderkleding

Wollen kleding voor je kind is heerlijk warm en comfortabel. Maar hoe moet je deze kleren nou precies wassen? Lees snel verder en krijg van ons vijf handige tips hoe jij de wollen kinderkleding in topconditie houdt!

5 tips voor het wassen van wollen baby- en kinderkleding
Wijsneus blog

5 tips voor het wassen van wollen baby- en
kinderkleding

Wil jij jouw kinderen tijdens de koudere dagen van het jaar op een warme en comfortabele manier kleden? Dan is wollen kinderkleding dé perfecte oplossing. Wol is namelijk een natuurproduct en brengt een hoop fijne eigenschappen met zich mee. Denk hierbij onder andere aan het zachte materiaal, de langdurige frisheid en dat het de warmte vasthoudt. Al deze voordelen maakt wollen kleding voor baby's en kinderen de ideale basis- en toplaag. Toch zijn veel ouders enigszins huiverig bij wollen kleding. Volkomen te begrijpen aangezien het een investering is, want wollen kleren groeien met je kind mee. Maar hoe moet je deze kleren nou precies wassen? Lees snel verder en krijg van ons vijf handige tips hoe jij de wollen kinderkleding in topconditie houdt!

Het wassen is kinderspel met deze tips

Voordat we het gaan hebben over het wassen van wollen kinderkleding is het belangrijk om te weten dat wol zich van nature opfrist. Dit betekent dat het niet vaak gewassen hoeft te worden. Een paar uren in de buitenlucht doet al wonderen. Met ossengalzeep haal je plaatselijke vlekken er eenvoudig uit. Maar we weten allemaal dat je met kinderen niet aan de wasmachine ontkomt. Dus, moet je toch wassen? Houd je dan in ieder geval aan deze vijf gouden regels:


1. Altijd wassen op een wolwasprogramma

Wanneer je wollen kinderkleding wilt wassen, dan is het belangrijk dat het water niet te heet maar ook niet te koud is. Wol reageert namelijk sterk op temperatuur verschillen en kan krimpen bij zowel te hoge als te lage temperaturen. Een wolwasprogramma zorgt ervoor dat de temperatuur constant is, zodat het materiaal niet schrikt van plotseling koud of warm leidingwater. Veel van de babykleding bij Wijsneus is gemaakt van merino wol, dat was je volgens het kledingetiket op 30 graden. Dit geldt overigens ook voor andere luxe wolsoorten zoals angora, alpaca en kasjmier. Voor alle andere wolsoorten wordt soms 40 graden aanbevolen. In beide gevallen maak je altijd gebruik van een wolwasprogramma.

2. Wol was je niet met de hand

Ook als het kledingetiket het symbool ‘handwas’ vermeldt, was je wollenkleding toch beter in de wasmachine. Door met de hand te wassen ga je al snel kneden, waardoor de vezels beschadigen. Daarnaast is het belangrijk om goed te centrifugeren. Als er te veel water in een wollen kledingstuk achterblijft kan het zijn vorm verliezen tijdens het drogen. Iets dat ontzettend zonde is!

3. Gebruik een speciaal wolwasmiddel en nooit wasverzachter

Wolwasmiddel beschermt het natuurlijke vetlaagje van wol. Bovendien zijn wolwasmiddelen pH-neutraal en bevatten ze geen enzymen die de natuurlijke vezels van wol kunnen aantasten. Ook schuimt wolwasmiddel meer dan gewoon wasmiddel, zo wordt de wrijving tussen kledingstukken beperkt.

4. Stop niet te veel wol in één trommel

Wol heeft ruimte nodig in de trommel om goed te kunnen ronddraaien. Zorg er daarom voor dat je de wasmachine niet te vol stopt. Eén tot twee kilogram is echt het maximum.

5. Droog wollen kleding altijd horizontaal

Laat de wollen kleertjes horizontaal aan de lucht drogen op een handdoek. De handdoek slorpt het overtollige water op en door de wolletjes vlak te drogen behouden ze mooi hun vorm.

Wijsneus is dé specialist in wollen kinderkleding

In onze winkel in Groningen horen we nog regelmatig dat er niet voor een wollen kledingstuk wordt gekozen vanwege de specifieke was instructies. Ontzettend zonde, want wol is een stuk onderhoudsvriendelijker dan je wellicht denkt. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze winkel. Wij vertellen je namelijk graag nog veel meer over het wassen van wollen kinderkleding. Kom langs in onze winkel en maak kennis met onze duurzame wollen kledingstukken!

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Redenen waarom Micro Step de Rolls-Royce onder de steps is
    16 / Apr / 2024

    Hanneke - 02 / Jan / 2024

    Redenen waarom Micro Step de Rolls-Royce onder de steps is

  • 5 tips voor het wassen van wollen baby- en kinderkleding
    02 / Jan / 2024

    Hanneke - 02 / Jan / 2024

    5 tips voor het wassen van wollen baby- en kinderkleding

  • Top 5 cadeau's voor de feestdagen
    01 / Nov / 2023

    Hanneke - 02 / Jan / 2024

    Top 5 cadeau's voor de feestdagen

  • Opening #Circus Wijsneus
    13 / Sep / 2023

    Hanneke - 02 / Jan / 2024

    Opening #Circus Wijsneus

  • Drop dates AW23
    11 / Jul / 2023

    Hanneke - 02 / Jan / 2024

    Drop dates AW23

  • Wijsneus gaat verhuizen
    26 / Apr / 2023

    Hanneke - 02 / Jan / 2024

    Wijsneus gaat verhuizen

  • Open einde speelgoed
    21 / Mar / 2023

    Hanneke - 02 / Jan / 2024

    Open einde speelgoed

  • Spelen met blokken
    21 / Nov / 2022

    Hanneke - 02 / Jan / 2024

    Spelen met blokken

  • Loose Parts Play - wat en waarom?
    01 / Sep / 2022

    Hanneke - 02 / Jan / 2024

    Loose Parts Play - wat en waarom?

  • Gouden tips voor een duurzaam Sinterklaasfeest
    01 / Sep / 2021

    Hanneke - 02 / Jan / 2024

    Gouden tips voor een duurzaam Sinterklaasfeest

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Wijsneus 9.7 / 10 - 300 Reviews @ Feedback Company
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »